Meer accountants nodig voor hetzelfde werk | Verslaggeving

Externe verslaggeving

Titel 9 BW 2 & RJ
Accountancy | augustus 31, 2018

Meer accountants nodig voor hetzelfde werk

Meer accountants nodig voor hetzelfde werk

De accountantskantoren kunnen met moeite de vacatures opvullen. In het begin van 2018 is de vraag naar accountants met een kwart toegenomen ten opzichte van een jaar eerder.

De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) heeft de conclusie getrokken in haar jaarlijkse analyse dat er veel meer accountants nodig zijn. Uit het onderzoek van de NBA blijkt dat de vraag naar alle functies enorm is toegenomen, zowel de assistent accountants, senior accountants als controleleiders.

 

Meer accountants nodig voor hetzelfde werk

De instroom in de praktijkopleiding voor accountants is in 2018 nog ruim boven de 1.000 uitgekomen. Dit totaal betreft de registeraccountant als de accountant-administratieconsulent (AA). De vraag stijgt momenteel sneller dan de instroom in de driejarige praktijkstage, die studenten en young professionals volgen naast hun baan.


Waarom zijn er accountants tekort?

De economie is momenteel in een hoog conjunctuur waardoor de vraag naar de accountant in 2018 is toegenomen. Daarnaast speelt ook de verbetering een belangrijke rol in de het tekort aan accountants. Er zijn meer mensen nodig om hetzelfde werk te doen. De NBA is bezig om meer grip op de situatie te krijgen en wil weten, hoe de toekomst eruit gaat zien. Niet alleen de vraag naar accountants nam toe, maar ook de vraag naar controllers, riskmanagers en andere finance professionals. De vraag nam ongeveer met 8% toe in 2018 ten opzichte van 2017.

 

Meer accountants nodig voor hetzelfde werk

Meer accountants nodig voor hetzelfde werk

Externe verslaggeving

Lees ook deze berichten

Dirk Braam

Advies nodig of vragen?

0900 - 0706 (70 cent per minuut)

Rated 3.2 out of 5
3.2 out of 5 stars (based on 70 reviews)
Laat een beoordeling achter / Bekijk alle beoordelingen

Laat een beoordeling achter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro
Ads Blocker Detected!!!

Wij hebben vastgesteld dat jij gebruik maakt van een ad-blcoker. Graag de ad-blocker uitschakelen om gebruik te maken van onze dienstverlening.

Voor niets gaat de zon op!

 

 

Adblocker uitschakelen (dit kan ook alleen voor deze \'gratis\' website)?

 

Google > Adblocker uitschakelen

Bedankt!

Refresh